• Een kijkje in het atelier van IBOLYA

  Een kijkje in het atelier van IBOLYA

  Een gezellige drukte is het in één van de Amsterdamse kledingateliers waar de jurken van IBOLYA gemaakt worden. De tafels liggen vol klosjes garen, meetlinten, scharen en rollen stof. Orhan en Zeycan zijn druk aan het werk achter de naaimachine, maar ze maken graag tijd voor hun klanten. Of die nu een pak willen laten stomen, een nieuwe zoom in hun broek willen, of gewoon binnenvallen voor een praatje.

  Geen vroedvrouw
  De van oorsprong Turkse Orhan en Zeycan runnen sinds 3 jaar het atelier annex kledingreparatiebedrijf én stomerij in Amsterdam Oud-West. De vader van Zeycan wilde dat ze vroedvrouw werd, maar Zeycan had andere plannen. Haar grote droom? Kleermaker worden. Vanaf haar 15e heeft ze het vak in de praktijk geleerd. Ook Orhan was er vroeg bij: hij is al vanaf zijn 13e aan het werk als kleermaker.Lees meer…

 • Winkelen

  Winkelen

  Of je houdt ervan, of je gruwt ervan: winkelen. Er zijn vrouwen die het liefst elke dag op pad gaan om hun slag te slaan. En er zijn vrouwen die niets vreselijkers kunnen bedenken en hun kledingkast alleen vullen met online aangeschafte kleren.

  Geheime tip

  Een tip aan die tweede groep vrouwen: kom eens langs bij IBOLYA in de Binnen Oranjestraat in Amsterdam. Laat je in de watten leggen en ervaar dat winkelen ook een feestje kan zijn. Nu ben ik natuurlijk bevooroordeeld, maar bij IBOLYA winkelen, dat doe je echt voor je plezier.

   Sfeervol en jazzy

  Het begint al bij de etalage. Een echte eyecatcher in de straat, waar paspoppen je toelachen in hun modieuze setjes. In de winkel, klein maar smaakvol ingericht, hangen de rekken vol met prachtige, kleurige kleding en bijpassende accessoires. Hebberig word je ervan! Met een kopje koffie en een rustig jazzmuziekje op de achtergrond is het heerlijk rondneuzen. Iby en Maaike houden van goede service en geven altijd eerlijk en deskundig advies.Lees meer…

 • Rok’ and roll

  Rok’ and roll

  Niet te lang onder de warme douche staan, minder vlees eten, afval scheiden, de deksel op de pan bij het koken, dubbelzijdig printen, je eigen koffiekop mee naar je werk. Een beter milieu begint bij jezelf. Wie kent deze slogan niet?

  Slow fashion

  Ook IBOLYA wil haar steentje bijdragen aan een duurzame maatschappij. Zo gaat het vervoer van alle jurken en rokken standaard per fiets. Is de nieuwe winkel uiteraard geschilderd met milieuvriendelijke verf. En doet IBOLYA aan ‘slow fashion’: het maken van tijdloze kleding, zonder krampachtig de laatste trends te volgen. De jurken gaan hierdoor langer mee dan een seizoen.

  Lees meer…

 • Bij ons in de Jordaan…..

  Leuk nieuws voor de fans van IBOLYA die niet alleen online willen winkelen: begin volgende week krijgen Iby en Maaike de sleutel van een gloednieuw winkelpand aan de rand van de Jordaan. IBOLYA strijkt neer in de Binnen Oranjestraat 18, een zijstraat van de populaire Haarlemmerdijk.Lees meer…

 • IBOLYA op de rode loper

  Elle van Rijn in ‘onze Joy groen’ op de rode loper tijdens de premiere van Bridget Jones’s Baby in Tuschinski.

 • Elle van Rijn in IBOLYA jurkje

   

  In het PS van het Parool een interview met de veelzijdige Elle van Rijn over o.a. de nieuwe serie Vlucht HS13 die ze samen met Marion Pauw schreef. En een mooie foto van Elle in onze ‘Jiffy rood’ !

   

 • IBOLYA op Modehandelsmissie naar Shanghai

  Famous in Shanghai                      

  Het is alweer een maand geleden, maar Iby en Maaike van IBOLYA zijn nog helemaal in de wolken van hun handelsmissie naar Shanghai. Wat een overweldigende stad!

  Op verkenning

  Iby en Maaike reisden twee dagen eerder af naar Shanghai om de miljoenenstad alvast te verkennen. Ze gingen naar Yuyan Garden, de mooiste klassieke Chinese tuin uit de tijd van de Ming Dynastie en naar Yuyan Bazaar, de levendige markt ernaast. Ze bezochten grote shoppingmalls met luxe en dure producten en ze wandelden door smalle achterafstraatjes waar je voor een grijpstuiver de heerlijkste maaltijden krijgt. Ook gingen ze op pad naar de hippe wijk ‘French Concession’ om te zien hoe Nederlandse collega-bedrijven als Suitsupply het doen in het buitenland.

  Lees meer…

 • BLOG Shanghai, here we come!

  Shanghai, here we come!

   Een goede vriendin van IBOLYA heeft als motto: waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan. IBOLYA zelf vraagt zich af: waarom vlakbij inspiratie opdoen als het ook ver weg kan? Hoewel het in Amsterdam natuurlijk allemaal gebeurt, kan over de landsgrenzen kijken beslist geen kwaad. Dus toen de uitnodiging kwam om mee te gaan op handelsmissie naar Shanghai, hoefden Maaike en Iby niet lang na te denken. Zeeën, bergketens en werelddelen over: de wijde wereld in!

  Lees meer…

 • IBOLYA clip van de maand

   

  Speciaal voor IBOLYA geselecteerd door de ‘one and only’ Deejay Ir Vendermeulen de IBOLYA clip v/d maand:

  THRILLS & CHILLS – NORTHERN SOUL – HELENELees meer…

 • BLOG www.ibolya.nl goes 2.0

  www.ibolya.nl goes 2.0

   

  It started with one simple dress and turned into a complete collection. IBOLYA has grown and is now really a big girl! It is time for a new website.

   

  So IBOLYA went to work with a new creative team. After stimulating brainstorming sessions with designer, photographer and stylist. The models were put professional on the photo. In the latest dresses like Comfy, but also in the familiar IBOLYA classics as the Twig and Basic.

   

  And voila, the new website is a fact! According to Iby and Maaike, the ladies of IBOLYA, the site looks really where IBOLYA stands for. Beautiful clothes, without panting to want to follow the latest fashion trends. Quirky, cool, 60s with a wink, practical on the bike and, last but not least stylish.

   

  With a 2.0 website also includes a blog. Here you read the latest news about IBOLYA, stories about fashion and other things that IBOLYA like to share with you.

   

  Please surf around at IBOLYA. Get ideas for nice outfits. For the wedding of your best friend (or yourself!) For your birthday, for that important presentation at work or for lunch with your parents.

   

  For every occasion there is a perfect IBOLYA-dress. And with a simple mouse click you can order a dress.

   

  Want to see or try on the clothes rather live? That is also possible. Step quickly on the bike (or train or tram) and come to the shop Ibolya in the Nine Streets district of Amsterdam.

   

  Have fun @ IBOLYA!