BLOG Shanghai, here we come!

Shanghai, here we come!

 Een goede vriendin van IBOLYA heeft als motto: waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan. IBOLYA zelf vraagt zich af: waarom vlakbij inspiratie opdoen als het ook ver weg kan? Hoewel het in Amsterdam natuurlijk allemaal gebeurt, kan over de landsgrenzen kijken beslist geen kwaad. Dus toen de uitnodiging kwam om mee te gaan op handelsmissie naar Shanghai, hoefden Maaike en Iby niet lang na te denken. Zeeën, bergketens en werelddelen over: de wijde wereld in!

Parel van de Oriënt

Samen met andere modelabels vertrekt IBOLYA half maart naar de ‘parel van de Oriënt’, zoals Shanghai ook wel wordt genoemd. Helaas net te laat om naar de door koningin Maxima geopende expositie ‘The Future of Fashion is Now’ te gaan, die daar tot en met 28 februari te zien is. Nu waren modeontwerpers als Victor&Rolf en Iris van Herpen gevraagd om te exposeren met hun werk, de volgende keer kunnen ze gerust aan IBOLYA denken.

Nightlife en shoppen

Op deze handelsmissie kan IBOLYA in ieder geval de eerste contacten leggen. Met modeontwerpers, importeurs, stoffenleveranciers en redacteuren van bekende modetijdschriften. De grote luxe shoppingmalls zijn een goede graadmeter van wat er op modegebied speelt. En voor de laatste trends op modegebied zal IBOLYA het nachtleven moeten verkennen in de vele hippe clubs en bars die Shanghai rijk is (ja, iemand moet het doen).

Een goede voorbereiding…

Het schijnt dat je in Shanghai bijna struikelt over de trendy geklede ‘beautiful people’. In een geijkte toeristenoutfit (denk: korte broek, gympen, rugzak en flesje water) val je beslist buiten de boot. Maar Iby en Maaike zijn goed voorbereid en hebben hun meest ‘stylish’ outfits met matching hakken al in de koffer zitten! Nu alleen nog even de boeken in om die snelcursus Mandarijn te doen, want Engels is niet bepaald de voertaal in Shanghai en Nederlands spreken ze al helemaal niet.

Tot snel of ‘kuài’! (zoals ze volgens Google-translate in China zeggen)