• Still going strong

  Still going strong
  Het is even een tijdje stil geweest rond IBOLYA, maar de dames are still going strong!
  Een kleine update.

  Kill your darlings
  Dat het leven bestaat uit het maken van lastige keuzes hebben Iby en Maaike ondervonden na een kritische blik op de collectie. Want hoewel elke jurk met liefde is ontworpen, is niet elke jurk een verkoopsucces. In het kader van kill your darlings zijn deze jurken nu uit het assortiment geschrapt en komen er voorlopig even geen nieuwe ontwerpen van IBOLYA. De verkoop van alle klassiekers gaat natuurlijk wel gewoon door. Lekker overzichtelijk.

  In bedrijf
  Jullie weten vast al dat IBOLYA ook bedrijfskleding maakt voor onder andere Hotel de Witte Dame in Abcoude. In dit prachtige oude treinstation lopen alle werkneemsters in
  een speciaal ontworpen Maaike-jurk rond. Ze krijgen van de gasten veel complimentjes, en terecht! Nieuwsgierig naar dit mooie hotel? Neem er gerust eens een kijkje en strijk neer voor een drankje, een lunch of een dinch, een maaltijd tussen diner en lunch in.
  Beslist de moeite waard!

  Kledingparty
  Dan iets heel anders. IBOLYA wil met jullie hulp kledingfeestjes organiseren, een soort tupperwareparty’s, maar dan leuker natuurlijk. Want wat is er gezelliger dan om thuis,
  met een stel vriendinnen, mooie kleding te passen en te kopen voor een schappelijke prijs? Precies, dat bedoelen we. Interesse om dit bij jou thuis te organiseren?
  Bel de dames van IBOLYA en informeer naar de mogelijkheden.

  En alsof het allemaal niet genoeg is, kun je via de website natuurlijk ook nog gewoon
  je favoriete powerdress voor het werk kopen, een mooie feestjurk of dat luchtige strandjurkje. De benen mogen gezien worden met dit mooie weer.

  Fijne zomer!

  IBOLYA, Iby en Maaike

 • Boutique Hotel de Witte Dame

  IBOLYA is nu ook te vinden in Boutique Hotel de Witte Dame. De dames in de bediening lopen rond in IBOLYA jurkjes, helemaal in stijl met het prachtige interieur. Onder de rook van Amsterdam, aan de rand van Abcoude in een oud treinstation is het Hotel gevestigd.

 • Lieve klanten

  Lieve klanten van IBOLYA,

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen: per half oktober gaan we stoppen met onze winkel in de Binnen Oranjestraat. Dankzij jullie, trouwe klanten van IBOLYA, hebben we een prachtig jaar gehad, op een fijne locatie.
  Toch is het tijd voor iets nieuws. We hebben genoeg plannen en beginnen met het verfijnen van onze collectie.

  Dus niet getreurd, IBOLYA blijft gewoon bestaan! Onze jurken en rokken zijn nog steeds te koop in zo’n 14 winkels door het hele land en ook onze webshop (www.ibolya.nl) blijft online. Uiteraard kun je voor persoonlijk advies ook altijd contact met ons opnemen.

  Tot en met 13 oktober zitten we op ons vertrouwde adres in de Jordaan. Kom gerust langs voor een stijlvolle jurk, een knappe spijkerrok of zo’n nostalgische jaren 70-zonnebril. Wij worden zelf ook een beetje nostalgisch bij het idee dat we jullie minder gaan zien. Maar we blijven jullie op de hoogte houden via onze Facebookpagina en onze nieuwsbrief.

  We hebben een een speciale SALE van alle IBOLYA-jurken die uit het assortiment gaan. Mooie prijzen voor mooie jurken.
  Die kans kun je natuurlijk niet laten schieten.

  Dank voor het fijne jaar en tot ziens bij IBOLYA!

  Maaike en Iby

 • Een kijkje in het atelier van IBOLYA

  Een kijkje in het atelier van IBOLYA

  Een gezellige drukte is het in één van de Amsterdamse kledingateliers waar de jurken van IBOLYA gemaakt worden. De tafels liggen vol klosjes garen, meetlinten, scharen en rollen stof. Orhan en Zeycan zijn druk aan het werk achter de naaimachine, maar ze maken graag tijd voor hun klanten. Of die nu een pak willen laten stomen, een nieuwe zoom in hun broek willen, of gewoon binnenvallen voor een praatje.

  Geen vroedvrouw
  De van oorsprong Turkse Orhan en Zeycan runnen sinds 3 jaar het atelier annex kledingreparatiebedrijf én stomerij in Amsterdam Oud-West. De vader van Zeycan wilde dat ze vroedvrouw werd, maar Zeycan had andere plannen. Haar grote droom? Kleermaker worden. Vanaf haar 15e heeft ze het vak in de praktijk geleerd. Ook Orhan was er vroeg bij: hij is al vanaf zijn 13e aan het werk als kleermaker.Lees meer…

 • Winkelen

  Winkelen

  Of je houdt ervan, of je gruwt ervan: winkelen. Er zijn vrouwen die het liefst elke dag op pad gaan om hun slag te slaan. En er zijn vrouwen die niets vreselijkers kunnen bedenken en hun kledingkast alleen vullen met online aangeschafte kleren.

  Geheime tip

  Een tip aan die tweede groep vrouwen: kom eens langs bij IBOLYA in de Binnen Oranjestraat in Amsterdam. Laat je in de watten leggen en ervaar dat winkelen ook een feestje kan zijn. Nu ben ik natuurlijk bevooroordeeld, maar bij IBOLYA winkelen, dat doe je echt voor je plezier.

   Sfeervol en jazzy

  Het begint al bij de etalage. Een echte eyecatcher in de straat, waar paspoppen je toelachen in hun modieuze setjes. In de winkel, klein maar smaakvol ingericht, hangen de rekken vol met prachtige, kleurige kleding en bijpassende accessoires. Hebberig word je ervan! Met een kopje koffie en een rustig jazzmuziekje op de achtergrond is het heerlijk rondneuzen. Iby en Maaike houden van goede service en geven altijd eerlijk en deskundig advies.Lees meer…

 • Rok’ and roll

  Rok’ and roll

  Niet te lang onder de warme douche staan, minder vlees eten, afval scheiden, de deksel op de pan bij het koken, dubbelzijdig printen, je eigen koffiekop mee naar je werk. Een beter milieu begint bij jezelf. Wie kent deze slogan niet?

  Slow fashion

  Ook IBOLYA wil haar steentje bijdragen aan een duurzame maatschappij. Zo gaat het vervoer van alle jurken en rokken standaard per fiets. Is de nieuwe winkel uiteraard geschilderd met milieuvriendelijke verf. En doet IBOLYA aan ‘slow fashion’: het maken van tijdloze kleding, zonder krampachtig de laatste trends te volgen. De jurken gaan hierdoor langer mee dan een seizoen.

  Lees meer…

 • Bij ons in de Jordaan…..

  Leuk nieuws voor de fans van IBOLYA die niet alleen online willen winkelen: begin volgende week krijgen Iby en Maaike de sleutel van een gloednieuw winkelpand aan de rand van de Jordaan. IBOLYA strijkt neer in de Binnen Oranjestraat 18, een zijstraat van de populaire Haarlemmerdijk.Lees meer…

 • IBOLYA op de rode loper

  Elle van Rijn in ‘onze Joy groen’ op de rode loper tijdens de premiere van Bridget Jones’s Baby in Tuschinski.

 • Elle van Rijn in IBOLYA jurkje

   

  In het PS van het Parool een interview met de veelzijdige Elle van Rijn over o.a. de nieuwe serie Vlucht HS13 die ze samen met Marion Pauw schreef. En een mooie foto van Elle in onze ‘Jiffy rood’ !

   

 • IBOLYA op Modehandelsmissie naar Shanghai

  Famous in Shanghai                      

  Het is alweer een maand geleden, maar Iby en Maaike van IBOLYA zijn nog helemaal in de wolken van hun handelsmissie naar Shanghai. Wat een overweldigende stad!

  Op verkenning

  Iby en Maaike reisden twee dagen eerder af naar Shanghai om de miljoenenstad alvast te verkennen. Ze gingen naar Yuyan Garden, de mooiste klassieke Chinese tuin uit de tijd van de Ming Dynastie en naar Yuyan Bazaar, de levendige markt ernaast. Ze bezochten grote shoppingmalls met luxe en dure producten en ze wandelden door smalle achterafstraatjes waar je voor een grijpstuiver de heerlijkste maaltijden krijgt. Ook gingen ze op pad naar de hippe wijk ‘French Concession’ om te zien hoe Nederlandse collega-bedrijven als Suitsupply het doen in het buitenland.

  Lees meer…