OVER ONS

 

Wie is IBOLYA?
Twee vriendinnen met een eigenzinnige kijk op mode, Iby Csanyi Fritz en Maaike Bartman. Deze twee ondernemende vrouwen gaan schuil achter het verfrissende kledinglabel IBOLYA (spreek uit als ie-bo-ja). In kledingwinkels konden ze zoeken wat ze wilden, hun favoriete stijl zat er niet bij. Met een lichte hang naar nostalgie en een voorkeur voor eenvoudige maar stijlvolle kleding, besloten ze in 2010 om zelf een kledinglijn op te zetten.

Jaren ’60 in een nieuw jasje
Ideeën voor hun ontwerpen halen ze uit de ‘swinging sixties’, de tijd van de Engelse mode-ontwerpster Mary Quant en het beroemde model Twiggy. Oude filmpjes, foto’s en tijdschriften als Vogue zijn daarbij hun inspiratiebronnen. De schetsen die bij Iby en Maaike van de tekentafel rollen zijn geïnspireerd op de jaren ’60, maar de jurkjes worden wel degelijk aangepast aan onze tijd. Moderne patronen, jurkjes en rokken met zakken, soepele materialen: we willen natuurlijk wel mooi op de fiets kunnen zitten!

Made in Amsterdam
Een echte ‘IBOLYA’ is een origineel Amsterdams product. In Amsterdam ontworpen en gemaakt in samenwerking met een Amsterdams atelier. Zo kunnen Iby en Maaike het productieproces van dichtbij bewaken. En weten ze dat het met de arbeidsomstandigheden in de werkplaats wel goed zit.

Geschikt voor jou?
De IBOLYA-vrouw is net even anders dan de rest. Ze is op zoek naar mooie, smaakvolle kleding die makkelijk draagbaar is. Geen massaproductie maar unieke items. Met sprekende kleuren en een originele twist. En daar ligt de kracht van IBOLYA. Jong of oud, hip of klassiek, groot of klein? Jouw jurk hangt erbij!

Op maat
En is de jurk of rok toch nog te kort of te lang? Of heb je andere specifieke wensen? Geen probleem. IBOLYA denkt met je mee en maakt de jurk op maat. Bij IBOLYA gaat elke vrouw met een perfect jurkje of ideaal rokje de deur uit!

De Hongaarse vader van Iby had een vooruitziende blik toen hij zijn dochter Ibolya noemde, wat ‘vergeet-mij-nietje’ betekent.

IBOLYA: jurken en rokken om te onthouden!

Ibolya-Iby

IBY CSANYI FRITZ

EIGENAAR / ONTWERPER
Ibolya-Maaike

MAAIKE BARTMAN

EIGENAAR / ONTWERPER